Steppen met je hond cursus

Beginners

  • 4×60 minuten (1x per week)
    Hiermee ga je in kleine groepjes van 5 baas/hond combinatie steppen.

Gevorderden

  • 4×60 minuten (1x per week)
    Voor degene die het steppen al beheerst en graag in groepsverband willen steppen. Om hieraan mee te kunnen doen moet je eerst de beginners cursus steppen met je hond met positief resultaat hebben afgerond. Of je kan aantonen dat je al stepervaring hebt.

Privéles Steppen met je hond.
90 minuten

Lesplan op maat Steppen met je hond.
Amber Hondentraining kan op verzoek een trainingsschema steppen met je hond op maat maken voor jou en je hond.

Wat ga je o.a leren

  • De juiste steptechniek
  • De juiste stephouding
  • De hond laten wennen aan het lopen naast de step

Er wordt gestept in kleine groepjes van maximaal 5 cursisten, zodat iedereen evenveel aandacht krijgt.
Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Wat heb je nodig?
-Voor jezelf: Makkelijk zittende kleding, schoenen met iets profiel, een flesje water en je kunt gaan!
Water meenemen is echt aan te raden omdat je behoorlijke inspanning levert en dus veel vocht verliest.
-Voor je hond: Water! Ook voor de hond is het een inspannende activiteit, dus als er geen water op je route is, neem het dan mee.
-Doe de hond bij voorkeur een tuig om tijdens het meelopen naast de step. Neem de tijd om een goed passend tuig uit te zoeken. Goed aansluitend op het lijf, geen gespen in de oksels, luchtweg vrij en schouders niet bekneld. Gebruik je liever een halsband, kies dan een niet slippende band. (Slipketting, prikbanden, halti’s enz zijn niet toegestaan.)

De hond wordt aan de step bevestigd d.m.v een walkydog. De steppen die gebruikt worden tijdens de lessen zijn allen uitgerust met een walkydog. Train je zelf liever met een heupgordel geef dit dan van te voren aan ons door.

* loopse teven en moeilijke honden welkom maar graag in overleg.

Wil jij je opgeven voor een cursus, workshop, of privéles Steppen met je hond, heb je nog vragen of wil je meer informatie stuur dan een email naar; info@amber-hondentraining.nl

 

*Amber Hondentraining is niet verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid en die van je hond. (Bij vragen of twijfels op dat gebied verzoek ik jou om met je arts en/of dierenarts contact op te nemen.). Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je hond en jezelf. Ook is Amber Hondentraining niet verantwoordelijk voor aangerichte schade in welke vorm dan ook.