Clickertraining

Vanaf pup tot en met Senior kan je jouw hond aanleren om commando’s op te volgen, spelletjes te spelen spelen, denkwerk te doen door middel van een Clicker.
Je kan tijdens het trainen van je hond gebruik maken van een Clicker.
Simpel uitgelegd: Een clicker is een klein ‘apparaatje’ waarop je op het juiste moment drukt, wat vervolgens een click geluid geeft. Hierop moet altijd een beloning volgen. Je hond zal op deze manier veel sneller iets aanleren.

Het is de bedoeling dat je hond het geluid van de clicker (die daarvoor geen enkele betekenis voor hem had) gaat koppelen aan iets leuks..een beloning dus en kun je de clicker inzetten bij de opvoeding en training van je hond maar ook om bij ongewenst gedrag naar een positief gedragsverandering tot stand te brengen.

Werken met een clicker is superleuk, en geeft snel het gewenste resultaat.
Een clicker kan je altijd en overal gebruiken.

Wat gaan je leren?
Inhoud workshop o.a:
-Eerst een stukje theorie, oftewel achtergrond informatie over de Clicker.
-Aanleren van de Clicker.
Wij gaan op elkaar clickeren, om te leren wat je hond nu voelt als je hem met de clicker traint. Hoe belangrijk het is om op het juiste moment te timen en te clicken o.a zonder dat je hond teveel stress krijgt.
-Hoe herken ik stresssignalen?
Je gaat leren over stresssignalen bij je hond en wanneer je moet stoppen met trainen en wanneer je juist moet doorzetten.
-Daarna ga je met je eigen hond aan de slag. Jullie krijgen van mij een aantal oefeningen die je zelf gaan leren “shapen”.
Je gaat dus echt free style clickeren, wat betekent dat je hond zelf moet gaan uitzoeken wat jij van hem wilt. Je zult zien hoe razendsnel je hond zal leren.

Als je eenmaal weet hoe een Clicker op de juiste manier te gebruiken, zul je zien hoe leuk je het gaat vinden. En niet alleen jij, maar zeker ook je hond.

Je kan bij Amber Hondentraining kiezen voor een Workshop Clickeren of het volgen van een Privéles Clickeren.
(Er kan indien gewenst een lesplan op maat gemaakt worden, geheel naar jouw wensen).

Clickeren is ook geschikt voor honden welke bang zijn voor harde geluiden. Ook honden met probleemgedrag zijn welkom.